Sidebar Ads

Dilek Hokkaömeroğlu:KİMLİKSİZ KADINLAR HİKAYESİ..

Yaşamın kıyısına tutunanlar iyi bilirler umudun kıymetini gök yüzünün bütün renklerini nefes nefes içmeyi..Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı
Karanlığa inat adımlar olmalı  insanda ..
Kadının hayallerinde büyür çocukluğu.Gülüşü Elma şekeri kadınlar ciğerlerine kadar kan kırmızı çekerler  hayatı..
Ne gariptir aslında hayatla gitme kalma sırası beklerken  kulaç atma savaşı başlar mutluluğa insan oğlu işte akıl sır ermez..
Kadına yakıştırılan her süs aslında umudun makyajı..

Denizin iyot kokusuna yenik şimdi kadının özgürlük dansı..Mavi bir kolye takınır deniz ve başlar umudun dansı..

Gülüşü pembe kadınlar hiç ağlamazlar onlar yağmurun tene vuran ıslaklığında gizlerler göz yaşlarını sessizce bırakırlar toprağa bitmez tükenmez pişmanlıklarını...

Özgür bir o kadar da özgürlüğe hasret bir kadın..Hayatı boyunca  sevdiğini bile dile getiremeden yaşayan milyonlarca kadından biri.dans etmeyi düşlerinde  hayallerinde kalan parmak uçlarının özgürlüğünü bir tek kelimede saklayan kadınlar..Yorgunluklarının dinlenme durağında   anıları ile beslenen geçmişinde keşkelerini sorguya çeken gece gözlü sessiz suskun kadınlar..yorgunum diye başlarlar her söze..ruhunun derinliklerinde gözyaşlarına sığınan bir çocuk ile ölmeyi sabırsız bekleyen kadınlar..Bir yolculuğa hazırlar gibi avuçlarında biriktirdikleri tuz damlaları ile ölüme meydan okuyan  çocuk gülüşlü kadınlar..

Sırtından sopa karnından sıpa eksiltmeyen erkeklere karşı inadına dimdik ayakta durmayı başaran savaş ruhlu kadınlar.. Anadolu'nun o mağrur bakışlı ,esmer kumral   ne fark eder ki kafes içinde nefessiz kalan kadınlar..

Cümlelerim savruktur benim  dağınık toplayamam bazen kekeme bir rüya görür gözlerim hayallerim dansa kalkar..

zaman ve umut vicdanı olmayan insan gibi..yüz yıllardır sahte bir tebessümle koyun koyuna yaşarken hayatı neden hep payımıza hüzün, sandıklarımızda yalan  düşer ki...!?..kuyunun dibinde suskun sessiz bir çığlık var benlere ait çıkması imkansız kocaman bir kelepçe keşke ile....

 Küçük bir kabuğun içinde saklanmış YAŞAM   bir çocuk aslında yaramaz bir çocuk haylazlıklarına baş gelemeyen DÜNYA...
ince bir sızı uzadıkça uzatıyor yolumuzu ...

Ah kadının dış görünüşüne aldanma gafletinde bulunan  gülüşünde anlam arayan ,ruhuna dokunamayan ama ahkam kesen  varlıklar..!.
özgürlüğün kandı kırık bir düş içinde sessiz çığlığı yankılanır ruhunda kadının duyun sesini....

Yaşamın o bitmez cazibesine yenilir bazen insan..Telaştır artık tutunmak için başlar hayata..Kadın evsiz yurtsuz yuvasız bir  göçebe kuşudur aslında''yuvayı dişi kuş yapar'' da evet  bu yuvayı neden erkek bozar..?!..

Kadın savaşçıdır  kadın kadından önce ANNE ise KORKUN ...
Saçlarına düşürdükleri hüznü gülüşleri ile tararlar avuçlarına hapsederler  yüreklerini sıkı sıkı tutarlar kimseye göstermezler acılarını..


Çok kolay ağlamazlar onları ağlarken çok sık göremezsiniz, kadınlar sessiz ağlar gözlerine bakın okursunuz kırgınlıklarını, kırılmışlıklarını ,öfkelerini  ama tek şey göremezsiniz KENDİNİZİ...!

AŞK'tan vazgeçen her kadın  kendine döner ama asla unutamaz sadece zamanını bekler ... O acımasızca yüreğini yara bere içinde bırakanlar korkun bence...!


hiç kimsenin hiç kimseye yok yoksunluğu
bir eksik bir fazla hayattan alacaklı
hayatın bir anlamı  olmalı...

sahte gülücüğün gölgesine sığındı insan
vazgeçişin öyküsü yarınlarına
acı talan etti yüreği KADIN HİÇ susmadı...



Gecenin ruhuna teslim bir kadın şimdi ..Ay ışığı gölgesi düşer   bir fincan kahvesine yudumlar hayatı kendince...

 
ıssız bir sokağım şimdi
karanlığın ellerine mahkum
gecenin koynuna al beni
yıldızlar aksın avuçlarıma
sen beni hep sev......ADIM KADIN...

KADININ TEK İSTEDİĞİ SADECE BİR YUDUM SEVGİ..!!!

Sevgiyle Saygımla..

KİMLİKSİZ KADINLAR HİKAYESİ..

Dilek Hokkaömeroğlu -KHA

Yorum Gönder

0 Yorumlar