Sidebar Ads

Ödenmeyen Kredi İçin Banka ile Anlaşma Yoluna Gidilebilir mi?





Bankalar belirli bir vadede taksitlerle geri ödenmesi koşuluyla müşterilerine kredi sunar. Bu kredilerin taksidi ve vadesi banka ile görüşme sonucunda belirlenir. Fakat bazı durumlarda müşteriler kredi borcunu ödeme konusunda sıkıntılar yaşayabilir. Kredi borcu bankalar için önemli bir alacaktır ve ödenmeme süresine göre yasal takip ve icra gibi süreçler yaşanabilir. Peki kredi borcunu ödeyemeyenler ne yapmalı veya nelere dikkat etmeli?

Ödenmeyen Kredi İçin İşleyen Süreç Hakkında

Kredi ödenmesi gerçekleşmediği takdirde izlenecek yöntemler kanunlar ve yönetmeliklerle belirlenmiştir. Öncelikle belirtilmesi gereken kredi borcu ödemesini bir kaç gün geciktirmek hukuki sürecin başlaması için yeterli değildir.  Fakat kredi borcunun ödenmeme süresi ilerledikçe bankalar borçla ilgili bilgilendirici mesajlar atarlar. İki aya yaklaşan bir süre ödenmeyen kredi taksidi için bankalar ihtarname çekme hakkına sahiptir. Bu ihtarnamede verilen süre dolduğunda veya kredi ödemesi 3 ay geciktiğinde kişiyle ilgili yasal süreç başlar. Yasal takip ve haciz işlemleri müşterilerin bu süreçte karşısına çıkabilecekler arasındadır. 

Ödenmeyen Kredi İçin Neler Yapılabilir?

Bireysel kredi borcu ödenmezse ne olur bilen ve bu süreçleri yaşamak istemeyen kişiler için kullanılabilecek farklı yöntemler bulunmakta. Bu yöntemlerden ilki ödenmeyen borcu ödemektir. Borç ödenemiyor'sa, ödeme tarihleri ile ilgili bir sıkıntı varsa veya farklı kredi borçları yüzünden zorluk yaşanıyorsa borç kapatma kredisi ile borç kapatılabilir. Eğer borç ödenmemesi ödeme zorluğu ile ilgiliyse bankayla anlaşılabilir

Bankayla Anlaşmak Mümkün Mü?

Ödenmeyen kredi için bankaya başvurmak en doğru çözümdür. Bankayla iletişime geçmek ve çözüm yollarını aramak yasal takip sürecini ve diğer hukuki sorunları başlamadan bitirecektir. Bankalar borçlarını ödemek isteyen ve bu konuda çaba gösteren müşterileriyle anlaşma konusunda isteklidir. Uzun hukuki süreçlerle uğraşarak para almak yerine pek çok banka yeniden yapılandırma gibi seçenekleri müşterilerinin önüne sunacaktır.
Yeniden yapılandırma süreci borcu daha uzun vade, daha uygun faiz veya daha düşük taksit gibi seçeneklerin sunulduğu bir süreçtir. Borcunu ödemek isteyen müşterilerin sıklıkla tercih ettiği bu yöntem müşterilere kolaylık sağladığı gibi bankaların tahsilat süresini de hızlandıracaktır. Fakat bu anlaşmaya rağmen yeniden yapılandırılmış kredi borcu ödenmezse hukuki süreç tekrardan başlayabilir.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. *% 3 faiz kredisi oranı sunuyor
    * Nakitsiz Girişimci Sigortası
    * Para için garanti

    Kredi notu iyi olan Credit Financier Home, sınai ve kişisel menfaatler amacıyla şahıslara veya şirketlere veya kooperatif birliklerine teminat kredileri ve teminatsız krediler sunmaktadır.

    İletişim Adresi:
    Whatsapp: +15184181390
    Doğrudan posta
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil