Sidebar Ads

Al rezidansı ver adaylığı.


  

    Hafta başından itibaren 2018 yılı bütçe tasarısı görüşmeleri başladı. 22'sine kadar her gün Meclis Genel Kurulu'nda sadece bakanlıkların ve nihayet tamamı üzerindeki görüşmeler tamamlanarak oylanacak. Pazartesi günü bütçenin tümü üzerinde partiler görüşlerini sundu.
İlk 2 günlük performansın muhalefet açısından çok da göz doldurduğunu söylemek zor. CHP'nin lideri Pazartesi günkü tüm konuşmalarda söz aldı. Ama, her zaman yaptığı gibi yine cevabı önceden verilmiş polemiklere sarıldı.
Tek tek ne konuştuğunu söylemekten ziyade, genel dikkatlerden kaçan bir "çarpıtmasını" hatırlatmak isterim. Ama önce; Ataşehir Belediye Başkanı'nın görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili konuşurken söylediği A Haber ve Turkuvaz Medya'ya yönelik sözlerini Türkiye'nin en köklü ve en büyük ve milli iradenin gerçek temsilcisi medya grubunun bir mensubu olarak esefle kınadığımı ve aynen kendisine iade ettiğimi söylemek isterim.
Şimdi gelelim çarpıttığı ayrıntıya; Kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun, 1 milyon liralık evini 225 bin liraya nasıl aldığını anlattığı bölümde, çok büyük bir tarih çarpıtması yaptı. Tapu kayıtlarına göre Zeynep Kılıçdaroğlu, daireyi 10 Temmuz 2014'te, Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan'ın kardeşi de 6 Şubat 2014'te almıştı. Oysa Kemal Bey bu tarihi 2013 olarak verdi. Neden çarpıttığına gelince; 1 milyon liralık evin nasıl 225 bin TL'ye alındığı ve aradaki vergi eksikliğinin nasıl izah edileceği tartışmaları bir yana ve özellikle de sizlerin ve yetkili makamların takdirine bırakarak devam etmek istiyorum. Özel Kalem Müdürü'nün kardeşinin evi almasından 1 gün sonra (7 Şubat 2014), o güne kadar aday yapılmayacağı tartışmaları olan Battal İlgezdi'nin her ne hikmet ise birdenbire nasıl aday gösterildiği sorusunun cevabını herkes merak ediyor. Yoksa bu soruya cevap vermemek için mi Kemal Bey bilerek 2013 yılında evlerin alındığını söyledi bilinmez....

GÜNÜN FOTOĞRAFI İNCİR-ÜZÜM


 2018 yılı bütçe görüşmeleri iktidar milletvekilleri hem tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye hem de kendi illerinin yöresel yemeklerini tanıtmak amaçlı yöresel ürünlerini tattırıyor. Dün de kuliste İzmir milletvekili Necip Kalkan, incir ve üzüm dağıttı tüm milletvekillerine ve gazetecilere...

FETÖ'NÜN BELEDİYELER İMAMININ BYLOCK KARNESİ
FETÖ terör örgütüyle mücadele topyekun sürerken hem ekonomik kaynak sağlanması hem de kamu gücünün kullanılması açısından yerel yönetimler ayrı bir önem arz ediyor.
FETÖ'nün Belediyeler İmamı olarak 1 yıldan fazladır tutuklu bulunduğu Mersin Cezaevi'nden her ne hikmetse mahkeme heyetinin değiştiği gün salıverilen, savcının itirazı üzerine de tekrar tutuklanmasına karar verilen Erkan Karaarslan da en dikkat çeken isim.
Çoktan izini kaybettiren Karaarslan, 40 günü aşkın süredir firarda. Ama, İçişleri Bakanlığı kendisinin peşinde ve çok yakında yakalandığını duyarız. Bu arada, Mersin'de FETÖ terör örgütü dosyasında Karaarslan'ın HTS kayıtlarında yapılan incelemede, FETÖ'cülerle nasıl bir ilişki içinde olduğu da ortaya çıktı. ByLock kullanmamasına rağmen, 24 üst düzey ByLock kullanıcısı FETÖ'cüyle tam 156 telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen Karaarslan'ın tekrar yakalanmasıyla sadece Mersin'deki operasyon ile ilgili değil, aynı düzeyde iş yaptığı ve ilişki içinde olduğu Aydın Büyükşehir, Beşiktaş ve Avcılar başta olmak üzere CHP'li çok sayıda belediyedeki yapının da deşifre olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ZEYBEKCİ NE DEDİYSE O!
10 Kasım tarihli yazımızda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi konuk etmiş; "Ekonomide destan yazıldı" demiştik. İhracatta rekor kırarken, işsizlik oranları beklenenin altına inmişken, üretim ve yatırım rakamları zirve yapmışken, malum çevrelerin kalem ve sözcüleri kıyamet senaryosu yazınca konuyu Bakan Zeybekçi'ye sormuştuk.
"Dolar-döviz ekonominin göstergesi olamaz. Cari açığa bakın, kamu borçlarını milli gelir oranına bakın, özel sektör yatırımlarına bakın.
Türkiye hepsinde yüzde 100 başarılı.
Büyüme oranları açıklandığında göreceksiniz üyesi olduğumuz G-20 ve OECD ülkeleri arasında ve özellikle Çin ve Hindistan'ı bile geçerek 1 numara çıkacağız." Nitekim; 11.1 ile rekor büyüme gerçekleşti ve 6.8 büyüyen Çin'in ve 6.3 büyüyen Hindistan'ın önünde açık ara 1. oldu.
Başka sözü olan..

GÜNÜN SÖZÜ
 Adalet, bir kutup yıldızı gibi yerinde durur. Geri kalan her şey onun etrafında döner. KONFÜÇYUS
.

Yorum Gönder

0 Yorumlar