Sidebar Ads

Binlerce kişi ‘İç Güvenlik Paketi’ne karşı yürüdü

Binlerce kişi ‘İç Güvenlik Paketi’ne karşı yürüdü

Halkların Demokratik Kongresi ve Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısıyla Taksim’de bir araya gelen binlerce kişi, Meclis’te görüşülmeye başlanan ‘İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesini istedi.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) çağrısıyla Taksim Tünel’debir araya gelen binlerce kişi “İç Güvenlik Paketi”ni Galatasaray meydanına kadar düzenlediği yürüyüşle protesto etti.
Yürüyüşe Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP ve HDK il yöneticileri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan, Avrupa Sol Partisi ve SYRIZA temsilcileri ile çok sayıda aydın ve sanatçı da katıldı.
“AKP’ye değil, halklara güvenlik, faşizme karşı omuz omuza” pankartının açıldığı yürüyüşte “Hırsız, katil AKP”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Bijî biratiya gelan” sloganları atıldı.
‘Ülkeyi korku imparatorluğuna dönüştürecek’
Tünel’den sloganlarla Galatasaray Lisesi önüne yürüyen kitle, burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan okudu.
“AKP’nin güvenlik anlayışıyla, kendi yurttaşlarına yönelik baskı, şiddet ve imha politikasını ve bu kaygı üzerine kurulan hukuk sistemini ‘düşman hukuku’ olarak önümüze getirmiştir.
“Bu anlayışta ‘düşman’, hükümetin suç politikasına göre temel haklardan yoksun bırakılmakta ve derhal bertaraf edilmeyi amaçlanmakta.
“Bu yasa, kişi özgürlüğü ve güvenliğini ortadan kaldıracak, devlet güvenliği adına ülkeyi korku imparatorluğuna dönüştürecektir.
“Tasarı yasalaştığı takdirde insanlık onurunun ayrılmaz parçası olan temel hak ve özgürlükler kullanılamaz hale gelecektir. Bu yasa, toplumun güvenliği için değil, AKP’nin sallanan iktidarını koruma güvenliği içindir. Bu yasayı durduracağız, yüzyıllar öncesinde kazanılmış hakları, AKP’ye teslim etmeyeceğiz.”
Eylemde HDP milletvekili Levent Tüzel ve BHH İl Koordinasyon Üyesi Emre Öztürk de yaptıkları konuşmalarda İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesini istedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar