Sidebar Ads

Bayık: IŞİD’i üzerimize gönderiyorlar

Bayık: IŞİD’i üzerimize gönderiyorlar
Vatan Gazetesinden Ruşen Çakır’ın KCK yürütme konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık’la yaptığı röportajın ikinci bölümü yayınlandı. Bayık, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kürtlere yönelik saldırılarından Mahsum Korkmaz Heykelinin yıkılmasına kadar birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulundu.
Gazeteci Ruşen Çakır’a konuşan Bayık, “IŞİD’in arkasında bölgesel ve küresel güçler var. IŞİD bu güçlerin desteğini almadan böyle savaşamaz, büyüyemez, gelişemezdi. Görünüşte belki IŞİD ile savaşıyoruz ama bu işin görünen yanı. İşin perde arkası var. Esasında bazı bölgesel güçler IŞİD’i üzerimize gönderiyor.” dedi.
IŞİD saldırılarıyla bölge ülkelerinin parçalanmasının amaçlandığını belirten Bayık’a göre Türkiye de IŞİD politikasını değiştirmezse bu sürece girecek.
KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı, Kürtlere silah yardımı konusunda da değerlendirmelerde bulundu,, “Silah verilecekse gerçekten direnenlere verilmeli” dedi.
Peşmergeyi eleştiren Bayık “Peşmerge gücü darmadağın” dedi ve Peşmergenin ideolojik ve örgütsel eğitimle direnen bir güç haline gelebileceğini söyledi.

Bayık: IŞİD gerilemeye başladı

Bayık, IŞİD’in artık gerileme sürecine girdiğini de belirterek “Örgüt ırak’ta gelişebileceği kadar gelişti. Artık son sınırdır. Bundan öteye gelişemez ve hatta giderek gerileyecektir” yorumu yaptı.

Mahsum Korkmaz heykeli’nin yıkılması

Lice’deki heykel gerginliğine de değinen Bayık, “İster bizden ister başkalarından kaynaklansın bu süreci geriye çekecek, sabote edecek anlayış ve tutumlara karşı duruyoruz. Ama bu tek taraflı olmaz… Sadece Türkiye’nin hassasiyetleri yok ki, Kürt halkının da hassasiyetleri var. Tek taraflı hassasiyet olmaz.” 

Yorum Gönder

0 Yorumlar