Sidebar Ads

En düşük emekli maaşı ne kadar? 2020 emekli maaşları arttı mı? İşte zamlı en düşük emekli maaşı

En düşük emekli maaşı ne kadar? 2020 emekli maaşları arttı mı? İşte zamlı en düşük emekli maaşı

Ülkemizde alınan corona virüsü tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplantı gerçekleşti. Türkiye’nin merakla beklediği corona virüsü toplantısı sonrasında çok önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi kapsamında emekli maaşlarına zam yapıldığını duyurdu. Önemli açıklama sonrası milyonlarca emekli emekli maaşlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Peki, 'En düşük emekli maaşı ne kadar?' Emekli maaşları arttı mı? İşte, en düşük emekli maaşı ve Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini açıklayan Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili alınan kararı duyurdu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? İşte,Erdoğan'ın emeklileri ilgilendiren önemli açıklamasından önemli başlıklar.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin merakla beklediği corona virüsü toplantısı sonrasında çok önemli açıklamalarda bulundu. 76 yaş üstü emekli vatandaşların eğer isterlerse emekli maaşlarını evlerinden alabileceklerini söyleyen Erdoğan şunları söyledi;
Emeklilerin bayram ikramiyesi nisan ayı başında ödenecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği kriterlere göre ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık bir kaynak ayrılacak.
İstihdamdaki sürekliliği temin etmek amacıyla 2 aylık telafi çalışma süresi 4 aya çıkarılacak. Tek başına yaşayan 80 yaş üstü yaşlılar için, sosyal hizmet ve evde sağlık hizmetlerinden oluşan periyodik takip programı devreye alınacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar