Sidebar Ads

IŞİD’in Kobani saldırıları 48. gününde

IŞİD’in Kobani saldırıları 48. gününde

IŞİD’in Kobani saldırıları 48. gününde

Kobani’ye yönelik IŞİD saldırıları 48. gününde devam ediyor.
Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) 15 Eylül’de Rojava’nın Kobani Kantonu’na başlattığı saldırılar 48. gününde devam ediyor.
Halk Savunma Birlikleri(YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) ile IŞİD arasında Kaniya Kurda bölgesinin batısında yaşanan çatışmada çok sayıda IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.
YPG Basın Merkezi son 24 saate yaşanan çatışların bilançosunu açıkladı.  Açıklamada çatışmalarda 27 IŞİD üyesi öldürüldüğü ifade edildi.
YPG, IŞİD’in  Kobani’deki sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik  eş zamanlı havan atışları düzenlediğini duyurdu.
YPG, Kaniya Kurda ve Belediye Caddesi civarında yoğunlaşan çatışmalarda 21 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü 2 YPG’linin de hayatını kaybettiğini belirtti. YPG, çatışmalarda örgüte ait askeri mühimmat ele geçirdiğini de açıkladı.
Kobani’nin güneydoğusunda bulunan Helinc Köyü yolu üzerinde IŞİD’e ait bir noktaya yönelik saldırı gerçekleştirdiğini belirten YPG, örgüte ait bir aracın içindekilerle imha edildiğini aktardı.
Kobani’nin güneyinde, Halep yolu üzerinde de YPG’nin IŞİD’e düzenlediği eylemde, 6 IŞİD üyesinin öldürüldüğü belirtildi.
Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Kobani kenti ve çevresindeki çatışmalarda son üç günde en az 100 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
Peşmerge Kobani’ye geçti
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden Kobani’ye geçmek üzere Türkiye’ye gelen ve Urfa’nın Suruç ilçesi sınır kapısı güzergahında bulunan Çukobirlik’te bekleyen Peşmerge konvoyu, Kobani’ye geçti.
150 kişilik Peşmerge gücü YPG savaşçıları tarafından karşılandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar