Sidebar Ads

Ağrı belediyesi Yeni araçları ile şehir turu attı


Ağrı belediyesi yeni aldığı araçları kent merkezinde gezdirerek halka tanıttı. Yeni araçların konvoy şeklinde caddelerden geçişine halkın ilgisi yoğun oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Ağrı belediye Eş başkan yardımcısı Halef Keklik, Şu ana kadar toplam 10 araç aldıklarını belirterek, yakın zamanda da belediyeye yeni araçlar alacaklarını kaydetti. Keklik, " Şu an 5 iş aracı 5 de binek araba aldık. Seçim sürecinde de Ağrı halkına verdiğimiz tek söz şeffaf, katılımcı ve demokratik bir belediyeyi Ağrı'da inşa edeceğimizin sözünü vermiştik. Halkın çıkarları esas alan, bireyselliği, aileciliği ve aşiretçiliği mahkum eden, yandaşlığı esas olmayan bir belediyecilik anlayışını Ağrı'da hakim kılacağız. Belediyenin tüm olanaklarını Ağrı halkın hizmetine sunacak bir belediyecilik anlayışını kuracağımızı söylemiştik. Bu günde onun gururunu yaşıyoruz. Hepimizin bu halka layık olma kaygısı var. Başka hiç birimizin hiç bir kaygısı yoktur. Ağrıyı modern bir kente çevirmek için çalışıyoruz. Halkın özlem ve taleplerine cevap olmanın dışında hiç bir bireysel kaygımızın olmadığını belirtmek istiyorum" dedi. 

keklik, 'Ağrı halkına hizmet için gelen paralar başkalarına peşkeş çekiliyordu'

Daha önceki belediye yönetimi araçları kiralayarak belediyenin kaynaklarını bireylere peşkeş çektiğini kaydeden Keklik, " Ağrı halkına hizmet için gelen paralar başkalarına peşkeş çekiliyordu. Mesela 20 bin liralık bir araca yılda 30 binden fazla kira parası veriliyordu. Biz bireyleri ve aileleri zengin etmenin değil, bir bütün tüm imkanları fakirlerin hizmetine sunmanın derdindeyiz. Bundan sonra kesinlikle Ağrı belediyesinden kiralık araç kalmayacağı yönden karar aldık. Biz halkımızın taleplerine cevap olmak için bütün kararlığımız ile çalışacağız. Bu araçların Ağrı halkına hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

' Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır ' 

Daha sonra konuşan Ağrı belediye Eş başkan yardımcısı Ömer Polat ise, Makine parkı olmayan bir belediyenin halka hizmet etmeyeceğini söyleyerek, " Geldiğimiz gün kiralık araçlar ile çalışılmayacağını kararını aldık. Şu ana kadar 4 CJB, 1 tane lastikli ekskavatör, 2 tane makam aracı, 2 tane pikap ve 1 tanede mobil tadilat işlerini yapacak kamyonet aldık. Kısa bir zaman içinde de 4 tane otobüs, 4 tane damperli kamyon, 1 tane 35 metrelik itfaiye aracı, 2 tane çöp sıkıştırma aracı, 1 tene ambulans ve 1 tane morglu cenaze taşıma aracı alarak araç filomuzu oldukça genişletmeyi düşünüyoruz. Yani bir yıl içinde araçlarımızı tamamlamış olacağız. Daha önceki yönetimin kiralık araçlara ödemiş olduğu toplam tutar 2 Milyon TL iken, biz saydığımız bu araçların tamamını 935 Bin TL ye Ağrı Belediyesine kazandırdık. Yani 2,5 Yıl sonra saydığımız bu araçların tümü Ağrı Belediyesine hibe edilmiş şeklinde de değerlendirilebilir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz henüz bir şey yaptığımızı idea etmiyoruz. Ama yapacaklarımızın teminatı bu araçların olabileceğini savunuyoruz. İnşallah kısa bir zaman da makine parkımızı bitireceğiz. Araçlarımız tüm Ağrı halkına hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar