Sidebar Ads

Suruç’ta askerler üçüncü kez saldırdı

Suruç’ta askerler üçüncü kez saldırdı

Suruç’ta askerler üçüncü kez saldırdı

Kobani sınırındaki Etmanek köyünde nöbeti tutanlara yapılan gazlı saldırıdan sonra askerler Dewşen köyüne de saldırdı.
Süleyman Şah Parkı içinde AFAD’ın kurduğu çadır kentte kalan Kobanililer ile bayramlaşmaya gitmek isteyen Etmanek köyünde nöbet tutanlara yapılan gazlı müdahaleden sonra askerler Dewşen köyüne de müdahale etti.
Dicle Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Kobani Kantonu’na dönük saldırıları takip etmek amacıyla Süleyman Şah Parkı’nın üst tarafındaki tepede yayın yapan kimi medya kuruluşlarına tepki gösteren bir grup, tarafsız yayın yapmadıklarını söyledikleri basın mensupları ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine alanın hemen alt tarafında konuşlu askerler, kitleye gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin kullandığı yoğun gazdan, alanda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de etkilendi.
Canlı yayın araçlarının birçoğu da alandan uzaklaşırken, askerin gaz bombalı müdahale sürüyor.
Dewşen de müdahale
IŞİD saldırılarına karşı nöbetin tutulduğu Dewşen köyüne sevk edilen çok sayıda asker, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu kitleye gaz bombalarıyla müdahale etti.
IŞİD’in geçişlerini engellemek ve Kobani Kantonu’yla dayanışmak amacıyla Dewşen köyünde nöbet tutanların bulunduğu alana çok sayıda zırhlı araçla gelen askerler, herhangi bir uyarıda bulunmadan gaz bombalı müdahale gerçekleştirdi.
Yoğun gazdan etkilenen kitlenin bir bölümü araçlarıyla veya yürüyerek, köyden çıkarken, aralarında gençlerin bulunduğu bir grup ise askerlere taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Köyde olaylar sürerken, askerin attığı gaz bombasının isabet ettiği bir araçta yangın çıktı. Araçta yer yer patlamaların da meydana geldiği belirtildi.
Havan topu düştü
Suruç’un Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına havan topu isabet etti.
Seken şarapnel parçasının başına isabet etmesi sonucu Urfa Özel Harekat Şube Müdürü başından yaralanırken, Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şube müdürü, ayakta tedavisinin ardından taburcu edildi.
* Haber fotoğrafı: DİHA

Yorum Gönder

0 Yorumlar