Sidebar Ads

IŞİD’in Kobani saldırıları 37. gününde

IŞİD’in Kobani saldırıları 37. gününde

IŞİD’in Kobani saldırıları 37. gününde

IŞİD’in Kobani’ye saldırıları sürüyor. YPG güçlerinin çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, IŞİD’in ilerleyişini durdurduklarını ve çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.
Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik 15 Eylül’den bu yana başlattığı saldırıları 37. gününde de devam ediyor.
IŞİD son 3 gündür doğu ve güney cephelerinde yoğun olarak havan topu kullandığı saldırılar yapıyor.
Kobani’nin doğusundaki Kaniya Kurda civarında Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile IŞİD arasında yaşanan çatışma sonucunda IŞİD’in ilerleyişi durdurulurken, 2 IŞİD üyesi öldürüldüğü bazı silah ve cephaneye de el konulduğu belirtildi. Doğu cephesinde belediye binasının bulunduğu nokta da YPG denetimine geçti. Yaşanan çatışmalarda 15 IŞİD’li öldürülürken, çok sayıda silah ve mühimmata el konuldu. Güney cephesinde yaşanan çatışmalarda da 7 IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.
IŞİD’in Kobani’nin doğusunda 2 bomba yüklü araçla saldırı girişimi YPG ve YPJ’liler tarafından patlatıldı. Patlamanın ardından yoğun çatışmalar yaşandı.
Kobani’deki Azadiya Welat gazetesi editörü ve Dicle Haber Ajansı muhabiri Abdurrahman Gök, patlamaların intihar saldırısı düzenleyen araçların imha edilmesinden kaynaklandığını belirtti.
IŞİD’in Kobani kent merkezine yönelik havan topu saldırıları da devam ediyor. Saldırılarda, IŞİD saldırılarının ardından Kilhe köyünü bırakmak zorunda kalarak kent merkezine yerleşen Mihemed Eli isimli bir genç yaşamını yitirdi.
ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri dün Kobani’de IŞİD hedeflerini bombaladı.
Müslim: Saldırı çok büyük yardımlar da sürekli olmalı
Kobani Kantonu Başbakanı Enver Müslim ABD tarafından açıklanan Kobani’ye silah gönderilmesi konusunu yorumladı ve çok büyük saldırı ile karşı karşıya oldukları için yardımların sürekli olması gerektiğini belirtti.
İMC TV’ye konuşan Kobani Kantonu Başbakan’ı Enver Müslim ABD tarafından da açıklanan Kobani’ye silah gönderilmesi konusunu yorumladı ve çok büyük saldırı ile karşı karşıya oldukları için yardımların sürekli olması gerektiğini belirtti. Müslim ayrıca, Peşmerge güçlerinin Kobani’ye gelmesine ilişkin ise henüz kendileri ile temasa geçilmediğini ifade etti.
ABD: PYD bizim için terör örgütü değil
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Harf, ABD’nin PYD ve PKK’yı ayrı örgütler olarak gördüğünü, PYD’nin ABD’nin terör listesinde yer almadığını söyledi.
Harf, PYD’nin PKK’nin yan kolu olduğuna inanıyor musunuz?” sorusu üzerine , “Aralarında bağ olduğunun farkındayız, bu konudaki tarihin ve bazı linklerin farkındayız  ancak PYD ABD’nin terör listesinde yer almıyor” yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “PYD’nin PKK ile eş ve terör örgütü olduğu” yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Harf, “ABD kanunları altında PYD ile PKK ayrı gruplardır” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar