Sidebar Ads

IŞİD’in Kobani saldırıları 28. gününde

IŞİD’in Kobani saldırıları 28. gününde

IŞİD’in Kobani saldırıları 28. gününde

IŞİD’in Kobani saldırıları 28. gününde de devam ediyor. Koalisyon güçlerine ait uçaklar bu sabah #Kobani’de IŞİD’e ait iki noktayı vurdu.
Kobani’ye yönelik Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları kentin batı, doğu ve güney cephesinde 28. gününde de devam ediyor. Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre koalisyon güçlerine ait uçaklar sabah 08.30 sıralarında IŞİD noktalarına hava saldırısı düzenlendi. Saldırıların bugüne kadar Kobani’deki en büyük patlamalara neden olduğu ve bombardımanın ardından noktalarda çok yoğun duman yükselmeye başladığı bildirildi.
Havar Haber Ajansı’na (ANHA)  göre dün gece  güney cephesinde başlayan şiddetli çatışmalar sürüyor. Kobani”nin batı cephesindeki Çol Beg köyünde ise IŞİD’e  ait bir askeri kamyonun imha edildi.
YPG Basın Merkezi yaptığı açıklamada IŞİD’in başta Cerablus ve Til Ebyad olmak üzere değişik merkezlerden güç, silah ve cephane takviye ederek şehre saldırılarını arttırdığını açıkladı.
YPG, son 24 saate üç cephedeki şiddetli çatışmalarda 70 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, bomba yüklü bir intihar saldırısı teşebbüsünün boşa çıkarıldığını açıkladı.
‘Böyle devam ederse gerilla halkımızı korumak için savaşacaktır’
Alman Devlet Televizyonu’na konuşan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Kobani gösterilerinde Kürtlerin ölmeye devam etmesi durumunda yeniden silahlı mücadeleye başlayacaklarını belirtti.
‘Kürtler Kobani’de Türk askeri istemiyor’
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry IŞİD saldırıları altındaki Kobani’yle ilgili “Kürtler Kobani’de Türk askeri istemiyor” dedi.
‘Herkes bilsin Kobani düşmeyecek’
Almanya’nın Düsseldorf kentinde Kobani’yle dayanışma yürüyüşü düzenledi. Mitingde konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim “Kobani’de hiç bir savaşçımız ve yöneticimiz geri çekilmemiş, mücadele içerisindedir. Herkes bunu çok iyi bilsin Kobani düşmeyecektir” dedi.
 Kobani destek eylemleri
Kobani direnişine destek vermek ve IŞİD saldırılarına dikkat çekmek amacıyla TRT binasına girmek isteyen  Barış Anneleri ve DÖKH üyelerinden oluşan bir grup kadar kadın gözaltına alındı.
TTB, IŞİD’in Kobani saldırılarını protesto etmek için Suruç sınırda insan zinciri oluşturdu.
Otuz yazar Rojava ve Şengal’de yaşanan savaşa dikkat çekmek için bir öykü deneme kitabı yazmak ve sınırda düzenlenecek basın açıklaması ve panellerle toplumda duyarlılık oluşturmak amacıyla bir bildiri kaleme aldı.
İstanbul Kobani Dayanışması, İstiklal Caddesi ve Kadıköy’de yürüyüş yaptı, Kobani’ye insani yardım için koridor açılmasını istedi.
DBP Bağcılar ilçe örgütü ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Kobani eylemleri sırasında medyanın tutumunu Doğan TV Center önünde protesto etti. Binaya giren anneler, kanalda programa katılmak için bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüştü.
*Haber Fotoğrafı: ANF

Yorum Gönder

0 Yorumlar