Sidebar Ads

HDP heyeti önce Kandil’e sonra İmralı’ya gidecek

HDP heyeti önce Kandil’e sonra İmralı’ya gidecek

HDP heyeti önce Kandil’e sonra İmralı’ya gidecek

Hükümet yetkilileriyle görüşen HDP Heyeti, hafta sonu KCK yetkilileriyle, 21 Ekim günü ise İmralı’da Öcalan ile görüşecek.
Halkların Demokratik Partisi ((HDP) İmralı heyeti bugün hükümetle görüşme gerçekleştirdi. Heyet, hafta sonu Kandil’e, 21 Ekim tarihinde de İmralı’ya giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirecek.
HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder’den oluşan HDP İmralı heyeti bugün hükümet yetkilileri ile Kobani protestoları sonrası yaşananlar ve çözüm sürecine ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Buldan, “Kobani meselesi başta olmak üzere, çözüm sürecinin geldiği noktayı masaya yatırdık. Görüşmeler bu iki nokta üzerinden gerçekleştirildi. Hükümet yetkilileri ile yaptığımız görüşmede, Sayın Öcalan’ı ziyaret edeceğimiz günü belirlerken, Kandil’e giderek KCK yetkilileri ile görüşmenin de doğru ve olumlu olacağını düşündük. Bu karara yaptığımız görüşme sonucunda vardık” dedi.
Hükümet yetkilileri ile Kobani eylemleri sonrası hükümetin tutumu, polisin yaklaşımı ve sokakta yaşanılanlara dair dil, üslup meselelerini tartıştıklarını belirten Buldan, “Bu süreçte her kesin diline, üslubuna, yaklaşımına dikkat etmesi gerektiğini ilettik. Yine müdahaleler konusunda pervasızca bir yaklaşımın olduğunu ifade ettik. Bu konulara dikkat edilmesi gerektiğini söyledik” dedi.
Buldan: Olumlu bir görüşmeydi
Hükümet yetkilileri ile karşılıklı yapılan görüşmenin, diyalogun olumlu geçtiğini belirten Buldan, önümüzdeki günlerde hükümet yetkililerinden olumlu adım atmalarını beklediklerini söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar