Sidebar Ads

AĞRI ve Doğubeyazı'ta ''İŞİD Protestosu''




Ağrı'da Kobani Protestosu

Ağrı'da, Kobani için yapılan basın açıklama sonrası olaylar çıktı.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı İl Başkanlığı tarafından Kobani için düzenlenen yürüyüş sonrası Dörtyol Kavşağı önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması sonrası yürüyüşe geçen gruba izin verilmeyince olaylar çıktı.
 Müdahale sonrası grup ara sokaklara dağılırken, yüzleri kapalı bir grup yolları kapatarak polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polisler gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda yer yer devam ediyor


Sabah saatlerinde Doğubayazıt BDP ilçe binası önünde toplanmaya başlayan grup, belediye meydanına doğru yürüyüşe geçti. Burada basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Polisin gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ettiği grup tekrar toplanarak bu sefer taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle polise Direndi Polisin tekrar karşılık vermesiyle olaylar büyüdü ve şehrin her tarafına yayıldı.
Esnafın kepenk kapattığı Doğubayazıt'ta göstericiler ve polis arasındaki olaylar halen devam etmekte. Kentteki mobese kameralarını tahrip eden grup Türkiye-İran karayolunu trafiğe kapattı. Yola barikatlar kurup ana caddeleri geçişe kapattı. Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay olayların bitmesi için polisle görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından polis panzerleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA)'ları çekilmeye başlandı. TOMA'lardan “IŞİD'i istediğiniz şekilde protesto edebilirsiniz ama polise karşı saldırıda bulunmayın” diye anonslar yapılmaya başlandı. Bir süre sakinleşen ortam tekrar direnişe devam etti.
İlçe merkezindeki vergi dairesi, bir banka şubesi, ve bazı kamu kurum ve kuruluşlara taşlı saldırıda bulunuldu. Çıkan olaylarda yaklaşık 17 kişi gözaltına alındı. İlçe merkezinde olaylar hala devam ediyor. 
BİRÇOK YERDE EYLEM VAR
Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçelerinde valilik kararıyla saat 17.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Sokağa çıkma yasağı ilçelerde polis, camiler ve belediyelerden yapılan anonslarla halka duyuruldu.
Öte yandan Ankara, Eskişehir ve Antakya'da da Kobani'ye destek yürüyüşleri yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti.
MUŞ'TA POLİS BİR KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ İDDİASI
Dicle Haber Ajansı, Muş'un Varto ilçesinde çıkan olaylarda polisin gerçek mermi kullanarak 25 yaşındaki Hakan Buksur isimli gencin ölümüne neden olduğu iddia edildi.
Haberde yer alan iddiaya göre, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan eczanelerin bulunduğu noktada, panzerden açılan ateş sonucu beyni dağılan Buksur olay yerinde yaşamını yitirdi. Cenaze yurttaşlar tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olay ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.
ESENYURT'TA BÜYÜK HASAR VAR
Göstericiler Esenyurt'ta belediye binasına büyük zarar verirken binanın yanında bulunan bazı arabaları da ateşe verdi. Bazı bankamatiklerin de tahrip edildiği görüldü. Yakılan malzemeler arasında Kur'an surelerinin de olması dikkat çekti.
Bursa'da, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto etmek isteyen grup ile polis arasında arbede çıktı.
Kent Meydanı'nda toplanan HDP üyeleri, terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Yaklaşık 100 kişilik grup önce oturma eylemi yaptı. Grup, PYD lehinde sloganlar atarken, Öcalan'ın posterini açtı. Gösteriler sırasında polis geniş güvenlik tedbirleri aldı.
O esnada meydana gelen başka bir grup, karşıt sloganlar atmaya başlayınca ortalık bir anda gerildi. HDP yanlıları bu gruba ve polislere taş atmaya başladı. Polis, Toma ile eylemcilere müdahale ederken, grup etrafa dağıldı. Köşe başlarından taş atmaya devam eden göstericiler, çevre esnafı ve vatandaşlara da zarar verdi. Taş isabet eden bazı gazeteciler yaralandı.
Polisin gaz bombası kullandığı olaylarda Kent Meydanı adeta savaş alanına döndü. Bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edilirken, karşıt görüşlülerin arasında kalan HPD'lilerden bir kişi linç edilmek istendi.
BURSA DA GÖSTERİCİLERDEN BİR KARE

ISTANBULDAN iki KARE

Yorum Gönder

0 Yorumlar