Sidebar Ads

Bakanlıktan 'şap virüsü' açıklaması: İkinci bir duyuruya kadar yasaklandı!


Türkiye'de çeşitli illerdeki hayvanlarda SAT-2 tipi şap virüsü tespit edildi. Virüs nedeniyle çeşitli tedbirler getirdi. Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çift tırnaklı hayvan hareketlerinin ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığını duyurdu. Tedbirlere uymayanlara 46 bin 159 Türk Lirası idarî para cezası verilecek.

Bakanlıktan 'şap virüsü' açıklaması: İkinci bir duyuruya kadar yasaklandı!
Abone Olgoogle-news

Türkiye'de çeşitli illerde tespit edilen şap virüsü nedeniyle birçok tedbir alındı. Kütahya'da ikinci bir duyuruya kadar hayvan giriş çıkışları yasaklandı. 

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ülkemiz genelinde Şap Virüsünün Sat-2 suşu hızlı bir yayılım göstermektedir. Bu sebepten dolayı, Bakanlığımızca Ülkemiz genelinde kesim, ithalat ve ihracat haricinde, tüm çift tırnaklı hayvan hareketleri ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Bu kapsamda yasağa uymayanlar hakkında 5996 Sayılı Kanun’un 36. Maddesi a) bendine (4.üncü maddenin birinci fıkrasının (B) bendine göre hastalıkların yayılmasının önlenmesi amacıyla Bakanlık tarafından alınan tedbirlere uymayanlara 46.159 Türk Lirası idarî para cezası verilir), ayrıca 5996 Sayılı Kanun’un 36. Maddesi e) ve f) bendlerine göre idari işlem uygulanacaktır. Yetiştiricilerimize ve hayvan ticareti yapan vatandaşlarımıza önemle duyurulur" denildi. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar