Sidebar Ads

Zakir KAYA :Güvenlik güçlerine Minnet duygularım ile Şükranlarımı Sunuyorum ...

 

AMCAOĞLUM KÖROĞLU KAYA'YI RAMAZAN AYINDA TERABİHE GİDERKEN UZUN NAMLULU TERÖRİST SALDIRISI SONUCU  YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ 

Güvenlik güçleri KAYIP OLAN BU TERÖRİSTLERİ BİZDEN ÖNCE BULUP GEREKENİ YAPMIŞTIR .

Minnet duygularım ile Şükranlarımı Sunuyorum 

Köroğlu Kaya 'yı katleden teröristlerden 2 tanesi daha önce operesyonlarda yok edilmişti, üçüncüsü Ankarada sahte kimlikle yakalandı

15 Temmuz 2014 tarihinde Ramazan ayında, Terör örgütü PKK tarafından evinin önünde öldürülen Köroğlu KAYA cinayetinin firari sanığı yakalandı.

Köroğlu Kaya Cinayetinin firarisi İsmail ALAGÖZ Yakalandı!

Ağrı Basın / Özel Haber: Ağrı’da Köroğlu Kaya cinayetine yardım etmekten 17 yıl hapis cezası bulunan, 6 yıldır aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan firari sanık İsmail ALAGÖZ sahte kimlikle yakalandı.

PKK terör örgütü ile birlikte 2014 yılında ağrı merkezde tasarlayarak adam öldürme yardım suçundan ceza alan hükümlü İsmail ALAGÖZ Ankara’da yapılan operasyon ile yakalandı.

NE OLMUŞTU?

Köroğlu KAYA, 15 Temmuz 2014 tarihinde Ramazan ayında, teravih namazı için camiye gitmek üzere evinden çıktığı esnada evinin önünde, PKK’lı teröristler ile işbirliği yapan M.A. ve oğulları: M., İ. ve D. A. tarafından pusu kurularak uzun namlulu silahlarla katledilmişti.

2013-2015 yıları arasında Ağrı ili kırsalında sözde mahkeme kurarak, insanların üzerinde korku egemenliği kurmaya ve vatandaşlarda alternatif yönetim algısı oluşturmaya çalışan PKK terör örgütü, devletimizin çözüm sürecindeki iyi niyetinden faydalanıp kendisini halk üzerinde söz sahibi sanmaya başlamıştı. 

Teröristlerle birlikte hareket edenler arasında yer alan M. A. ve ailesi; Köroğlu KAYA’ya karşı açtıkları davasının ret edilmesinden sonra hain oluşumun sözde mahkemesine Köroğlu KAYA’yı şikâyet etmişti.

Bölücü terör örgütü PKK, merhum Köroğlu KAYA’ya pusulalar göndererek sözde mahkemelerine defalarca çağırmışlarsa da Köroğlu KAYA, örgütü ve sözde mahkemelerini tanımamış, buyruklarına boyun eğmemiş ve çağrılarına uymamıştı. Köroğlu KAYA,  Teröristlerin ayağına gitmeyi ve onların kurduğu sözde mahkemeye çıkmayı kendi vatanına ve devletine ihanet sayıp çağrılarına uymadı 

M. A. ve çocukları(M., İ. ve D.A.), 15 Temmuz 2014 günü PKK’lı teröristlerle birlikte pusu kurarak Köroğlu KAYA’yı katletmişlerdi.

Hain saldırı neticesinde başlatılan soruşturma sonucu Mahmut Alagöz ve çocukları ile iki PKK’lı terörist hakkında Ağrı 1 Ağır Ceza Mahkemesi 2014/263 Esas sayılı dosyasında kamu davası açıldı. Kamu davasından önce yürütülen soruşturma boyunca ve dava sürecinde PKK’lı teröristler tarafından Köroğlu KAYA’nın bütün aile bireyleri ölümle tehdit edilerek şikâyetçi olmamaları ve davayı takip etmemeleri istenmişti.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde: “Köroğlu KAYA ateş edenlerin terör örgütü üyesi olduklarına, sanıkların olayda kullanılan aracı temin ettikleri, olayın bütün aşamalarında terör örgütü üyeleri ile birlikte hareket ettiklerini vesanıkların eylemlerini PKK/KCK terör örgütü faaliyeti kapsamında gerçekleştirdiği, PKK suç ve terör örgütünün oluşturduğu korkutucu güçten yararlandıkları, kasten adam öldürme suçuna yardım ettikleri ve silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından sanıklar: Mahmut Alagöz’e müebbet hapis cezası ve ayrıca 17 yıl hapis cezası, Mehmet, İsmail ve Davut’a da 17 şer yıl hapis cezası verilmişti.

Davanın firari sanıklarından İsmail ALAGÖZ, sahte kimlikle Ankara’da yapılan operasyon sonucu yakalandığı, diğer firari sanık M. A.’ün ise halen aranması devam ediyor.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinin ve Emniyet birimlerinin yaptığı tespite göre olay yerinde tetiği çeken PKK’lı terörist Serhat Kızılay 2015 yıllında, olaya karışan ikinci PKK’lı terörist Barış Polat’ta 2018 yılında kırsal alanda yapılan operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirilmiştir.

Kaynak AĞRI BASIN.

Yorum Gönder

0 Yorumlar