Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in hem Yargıtay'ın 150. yılı dolayısıyla yargıyla ilgili bilgilendirmeleri hem de FETÖ ile ilgili açıklamaları son derece önemli. Yargıtay'da bugün toplam 1 milyon 150 bin dosyanın görüşülmek üzere beklediğini öğrendik Başkan Cirit'ten. Geçen yıl rekor kırılmış ve 300 bin dosya hükme bağlanmış ama tabii yargının yükü hala çok ağır. FETÖ'den yargılanan hakim-savcı sayısının 4 bin 500 olması da; bu alçak terör örgütünün yargıyı nasıl ele geçirdiği ve emirkomuta zinciri ve düzmece delillerle kimbilir kaç kişinin canını yaktığını anlatmaya yetiyor. "Her şerden bir hayır çıkar" sözü burada karşılık buluyor ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin acı bilançosuna rağmen, devletin yargısı, askeri, polisi ve bürokrasisindeki teröristlerin temizlenmesine sebep olması açısından, sonraki süreçteki özen önemli.
FETÖ teröristleri içeride temizlenirken, Başkan Cirit'in yurt dışına kaçanların Türkiye düşmanlığı propagandasına dikkat çekerek kullandığı "FETÖ diasporası" sözü de anlamlı. Ve; canlı yayınlarda bütün dünyanın gözleri önünde her şey yaşandığı halde, yargıda bu darbe girişimini FETÖ terör örgütünün yaptığı defalarca ispatlandığı halde hala FETÖ liderini Türkiye'ye vermeyen ABD'nin, yargıyı işaret etmesi ve yargı bağımsızlığına atıfta bulunmasına Başkan Cirit'in yorumu; hepimizin malumu olan şey; "ABD'de yargı siyasetten bağımsız değil..."
KADINLARA AYRICALIK DEĞİL, EŞİTLİK...
Yarın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü malum. Aslında, kadınlara özel böyle bir günün kutlanıyor olmasını çok savunmasam da; kadın emeği ile ilgili farkındalık yaratılması açısından önemsiyorum.
1970'lerden sonra kadınların iş hayatına katılımlarında büyük artışlar yaşandı ve epey yol alındı ama yeterli değil. Kadınların iş yaşamında oransal olarak sayıca yüksek olması bir yana, asıl önemli olan karar verici noktalarda kadınların olması.
Kadınların, iş yaşamındaki varlığının artık bir tercih değil, başarıya giden yolda bir zorunluluk olduğunun anlaşıldığı bir dönemdeyiz. Yaratıcılıktan, karar süreçlerinde kadın potansiyelini keşfetmek ve değerlendirmek, başarı odaklı hedeflerde (ki; bu iş yaşamı, sivil toplum, akademik yaşam ve siyaset dahil her alanda geçerlidir) asla göz ardı edilmemesi gereken bir konu artık. Ben de medyada çeyrek asırdır bir kadın gazeteci olarak çalışıyorum ve kadınlar olarak bizler ayrıcalık değil, sadece eşitlik istiyoruz.
Kadınların niteliklerine, becerilerine, yetkinliklerine göre eşit şekilde değerlendirilmeleridir aslolan.
Siyasette kadın sayısının her dönem daha da artması, bugün kabinede 2 kadın bakanın olması ve üst düzey bürokraside kadınların artık görünür olması sevindiricidir.
Daha güçlü bir ekonomik, sosyal kalkınma ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği 2023 hedeflerine ulaşmak da bu rakamların çok daha yukarılara çıkmasıyla olabilecektir.
SIFIR ATIK SIFIR İSRAF
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürüyen "Sıfır Atık" projesi ile kamu kurumlarında çok önemli miktarda israfın önüne geçildi.
Bakanlıkların yanı sıra, belediyeler ve üniversitelerde yürütülen kampanya, özel sektöre de hızla yayılıyor.
Ses sanatçısı Zeliha Sunal da "Ambalaj atıkları çöp değildir" sloganıyla 4 yıldır atıkların doğru değerlendirilmesi konusunda dikkat çeken projeler sergiliyor.
"Mutfakta sıfır atık projesi" ile Altın Rehber TV'nin "Yılın Dikkat Çeken Projesi" ödülünü de kazanan Sunal'ın asıl hedefi kadınlar ve çocuklar.
YouTube'da Handcraft TV'de tamamı atık malzemelerden üretilen 'Kendin yap' çekimleri ile de yol gösteriyor. Sosyal medyada sıfır atık ile ilgili adreslerini gönüllü olarak, Emine Erdoğan'ın himayesindeki projeye devreden Zeliha Sunal, hem bu projeye destek olacak hem de ürettiği el yapımı geri dönüşen materyalleri ile Türkiye'yi gezmeye, fuarlara ve okullara ve STK'ların çalışmalarına katılarak bu bilincin yerleşmesine katkı sunmaya devam edecek.
GÜNÜN SÖZÜ
Dünyada her şey kadının eseridir.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
0 Yorumlar