Sidebar Ads

Türkiye'nin ilk ve tek gergedanı "Samir" bakıma alındı

Türkiye'nin ilk ve tek gergedanı "Samir" bakıma alındı

İngiltere'den getirilirken çeşitli yerlerinde yaralar oluşan Türkiye'nin ilk ve tek gergedanı 'Samir'in bakıma alındığı bildirildi.
KOCAELİ
Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Genel Müdürü Yücel Yılmaz, İngiltere'den karayoluyla 6 günde getirilen 3 ton ağırlığındaki "Samir" isimli Hint gergedanının derisindeki yaraların geldiği hayvanat bahçesinde ve yolda oluştuğunu söyledi. 
Yılmaz, bazı basın yayın organları ile sosyal medyada "gergedanın Türkiye'ye yaralı getirilmesine" yönelik eleştirilerle ilgili düzenlediği basın toplantısında, hayvanat bahçelerinin hayvanların korunması için oluşturulduğunu söyledi.
Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi olduklarını belirten Yılmaz, "Buraya üye 350 hayvanat bahçesi var. Buralarda değiş tokuş ya da fazlalıkları nakletme şeklinde transferler olmaktadır. Samir'de İngiltere'deki hayvanat bahçesinde doğmuş, büyümüş ve 7 yıldır orada yaşayan bir hayvan. Buradaki hayvanın barınağı da Avrupa standartlarının en üstündeki bir seviyede. Yerini benimseyince açık alana da alacağız" dedi. 
Yılmaz, gergedanların yapısı gereği derisinde bazı yaralar olabileceğine işaret ederek, şunları ifade etti:
"Samir'in derisindeki yaralar, geldiği hayvanat bahçesinde ve yolda oluştu. Bunlar hayvanı üzecek veya iltihabi yaralar değil, ufak yüzeysel yaralardır. Kendisinin kalın bir derisi var. Biz bakımını yapıyoruz. Bir süre sonra bunlar geçecek. Hayvan şu anda daha iyi durumda.  Artık yeni yerini benimsedi ve mutlu. Bu hayvandan doğada 200 civarında var. Belki 3-5 yıl sonra kalmayacak. Hayvanat bahçelerinde ise 800 civarında mevcut. Nisan ayında da dişisini getireceğiz, burada bunları üretip çoğaltmaya çalışacağız."
Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ne 2 Aralık'ta İngiltere'den zırh görünümlü deriye sahip 3 ton ağırlığında Hint gergedanı getirilmişti. Samir'in Türkiye'nin ilk gergedanı olduğu bildirilmişti.
Muhabir: Kadir Yıldız

Yorum Gönder

0 Yorumlar