Sidebar Ads

HDP’den diplomasi atağı

hdp-toplantı
HDP ile DBP, DTK ve HDK’nin 43 ülke temsilcisi ve 18 ülkenin büyükelçileriyle bir araya geldiği toplantıların ikinci ayağı başladı. Toplantıda askıya alınan çözüm süreci, başkanlık ve anayasa tartışmaları ele alınacak.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), 7 Haziran sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili olarak dış kamuoyunu bilgilendirme toplantılarının ikincisi bugün Ankara’da başladı.
Daha önceden planlanan toplantı, Ankara Sheraton Otel’de saat 18.00’da başladı.
Toplantıya, hafta başında üst solunum yollarından ameliyat olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı. Demirtaş’ın yanısıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Selma Irmak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in de aralarında bulunduğu heyet ile 40 ülke temsilcisi ve 18 ülkenin büyükelçileri bir araya geldi.
HDP yetkilileri, askıya alınan çözüm süreci, özerklik meselesi, başkanlık ve anayasa tartışmaları ve Suriye konusunda diplomatları bilgilendirecek.
Dış kamuoyunu bir de HDP cephesinden anlatmayı hedefleyen toplantıların ilki dün İstanbul’da, yabancı basın yayın organlarının temsilcileriyle gerçekleştirilmişti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar