Sidebar Ads

BİR AĞRI DERNEKLERİ FEDERASYONU DAHA TOPLANDI EN BÜYÜK BENİM DEDİ.


Türkiye' mizin her tarafında Ağrı dernekleri federasyonları günü birlik basına servis ediliyor. Gün yok ki bir dernek, bir federasyon başkanı toplantısı yaşanmasın. İzmir' de 3 ayrı federasyon var, bu sadece İzmir' de ve bunlar birbirine muhalifler. Herkes kendi federasyonunun güçlü olduğunu ifade ediyor; ne burs veren var, ne Ağrılıların sorunlarına değinen... Federasyon var, hepsi Ağrı' yı savunduğunu ifade eder. Kamuoyuna buradan açıklıyorum: Bu federasyonlar birleşmeli ya da yok sayılmalıdır; Çünkü Ağrılılara yarardan çok zarar veriyorlar. Geçmişe baktığınızda, başkanlar aynı yönetim kurulu üyeleri ve de eski yol arkadaşları... (İzmir' i baz alıyorum.) Hepsi bir arada olursa belki... Ayrı ayrı isimler altında derneklere Ağrı ismini kullanmaları hoş değil. Ağrı üç kişinin tekelinde değildir,  bir  daha düşünmelerini rica ediyorum.  Bu iş böyle olmaz Türkiye bazında Ağrılıları temsil hakkı arıyorsunuz, kendi bölgenizdeki dernekleriniz ve basın mensuplarından gizli toplantı yaparak yönetim belirliyorsunuz. Bu böyle olmaz! Biz de buradan kamuoyunu aydınlatıyoruz. Önce İzmir' deki Ağrılılar anlaşın, sonra Türkiye' deki Ağrılılara başkan adaylığınızı koyunuz. Saygılarımla,
                                                               Zakir KAYA
Ağrı Eskiharman Köyü Dernek Başkanı, KAYA net GRUBU Yönetim Kurulu Başk.






not: toplantının gündemi,karar, madelleri ,aşağıda ki gibidir....


Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu 1.olağan kongresini yapmak üzere

 Ankara Genel Merkezde toplandı.
Federasyon genel merkezinde yapılan birinci Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu toplantısında,tüm konuşmacılar tarafından yapılan konuşmalarda "Gerek kendi memleketlerinde Gereksede Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış olan Ağrı'lı hemşehrilerinin gelişen Dünyada birlik ve beraberliklerinin korunması gerektiğinin vurgusu yapıldı.Ayrıcı bu tür Kültür Dernek ve Federasyonların en asli görevlerinden biri de kültürel zenginliklerimizin gelecek nesillere aktarılması ve gelecek gençlerin kültür miraslarını bilmesi geleceğe bu pencereden bakmaları maksadıyla faaliyetler gerçekleştirmek olduğu vurgusu yapıldı.

Toplantı Divanın teşekkül etmesiyle önerilen en genç üye sıfatıyla Antalya Ağrı'lılar Derneği Genel sekreteri sn.Lokman İNAN ilk kongreyi açmasıyla başlamış oldu


Ağrı Kültür Dernekleri Federesyanu Olağan genel kurul toplantısını yapmak üzere 16,08,2014 günü Saat:14,00 de Federasyon Genel merkezinde toplandı.
Yapılan yoklamada 49 üyeden 37 üyenin katılımı ile çoğunluk mevcut olduğundan gündem maddelerine geçildi

GÜNDEM :
 
Gündem 1- Açılış Federasyon Genel Başkanı Mehmetnuri Aydemir tarafından yapıldı.
Gündem 2- Divan kurulunun oluşturulmasına geçildi.Divan Başkanlığına Lokman İNAN,Katip Üyeliklerine;Mehmet Ali TAŞDEMİR ve Büşrü DOKUMASI önerildi.Verilen önerge oy birliği ile kabule edildi.
Gündem 3- Divan başkanı tarafından Atatürk ve Şehitlerin anısın bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.Akabinde İstiklal Marşı okundu.
Gündem 4-  9 olan yönetim kurulu asil sayının 17'e çıkarılması ve Federasyon Başkana Yardımcılıklarının 5'e çıkarılması oy birliği ile kabul edilmiştir.
Gündem 5- Yönetim Kuruluna Konfederasyon kurma,katılma ve ayrılması için yetki verilmesi oybirilğiyle kabul edilmiştir.
Gündem 6- Konfederasyonlara delege olarak Memetnuri AYDEMİR,Hıdır TURAN,Metin BERTAN,Mehmet UŞEN,Mevlüt YILMAZ,Turan TİMUR,Abdülvahit UYGAR,Seyit ATEŞ,Yakup MATARA,Mirza Mehmet TAŞDEMİR,Lokman İNAN,Mehmet Ali TAŞDEMİR'in yazılması oy birliği ile kabul edildi.
Gündem 7- Organların seçimine geçildi.Yapılan oylama neticesinde,aşağıda adı ve soyadı yazılı üyeler Yönetim Kurulu ve Dernek Kurulu Asil ve Yedek Üyeliklerine seçilmişlerdir.

YÖNETİM KURUL

ASİL ÜYELER:    
                                  Mehmet Nuri Aydemir                                    
Hıdır Turan
Metin Bertan
Mehmet Uşen
Mevlüt Yılmaz
Turan Timur
Abudulvahit Uygar
Seyyit Ateş
İdris Yaşar
Rafet Yavuz
Abdullah Koç
Mustafa Acar
Nurettin Özelçi
Zeki Taştan
Yakup Matara
                           Mirze Mehmet Taşdemir                            
                           Sabri Sayan                             

YEDEK ÜYELER

Fatih Bayram
Mehmet Latif Yaşlı
Fuat Murat Hazar
Necmettin Yorulmaz
Abdurrahman Yorulmaz
Abdurrahman Bilen
Bülent Yıldırım
Vezir Yıldız
Birol Bayat
Abdullah Sayan
Osman Dede
Sedat Aslanboğa
Cemil Aslan
Servet Eraslan
Fuat Dağa bakan
Yıldırım Ali oğulları
Orhan Yılmaz
Fevzi Barik

DENETLEME KURUL

ASİL

Fevzi Kabul
Lokman İnan
İhsan Aslan

YEDEK

Fevzi Bardak
Adem Karatay
Abdullah Uğur

Yorum Gönder

0 Yorumlar