Sidebar Ads

Zakir KAYA. DOĞA HARİKASI BALIK GÖLÜ AĞRI'DA...

Balık Gölü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Aras Dağları üzerinde Türkiye'nin en yüksek göllerinden biridir.
Ağrı ili sınırları içerisinde yer alan ve oluşum bakımından lav set gölü olan bu göl, 30 km² alana sahiptir.
Çevre köyler için içme ve kullanma suyu kaynağıdır. Dağlardan gelen dereler, kıyıdaki pınarlar ve yeraltı sularıyla beslenir. Çevresi sazlıklarla kaplıdır.
Türkiye'deki 135 uluslararası önemli sulak alandan biridir. Göl içinde yer alan küçük adada kadife ördekler kuluçkaya yatar.
Ayrıca benekli alabalığın gölde yaşaması önemidir. Çevrede; kartal, tavşan, şahin, keklik, tilki, martı, kurt, yaban ördeği, bıldırcın ve çulluk gibi hayvanlar yaşar.Doğu'nun saklı güzelliği: 'Balık Gölü'

Türkiye'nin 2 bin 241 rakımlı en yüksek gölü olan Balık Gölü, 

Doğu Anadolu Bölgesi'ni ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin 

uğrak noktası 

Türkiye'nin 2 bin 241 rakımlı en yüksek gölü olan Balık Gölü ve çevresi, rotalarını Doğu Anadolu Bölgesi'ne çeviren turistlerin vazgeçilmez adreslerinden biri haline geldi.
Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğal güzelliği bakımından saklı güzelliklerinden biri olan Balık Gölü, yılın her mevsimi ziyaretçilerini cezbediyor.
Ağrı'nın Doğubayazıt ile Iğdır'ın Taşlıçay ilçeleri arasındaki Sinek Yaylası mevkisinde bulunan Balık Gölü, adaları, balık ve kuş türleri gibi doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor.
Bölgede faaliyet gösteren turizm firmaları, turistlerden gelen yoğun talep üzerine rotalarını, misafirlerini büyüleyen Balık Gölü'ne çevirdi.
Almanya ve Fransa başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinden de turistlerin ilgi gösterdiği bölgeye gelen ziyaretçiler, göl çevresinde bulunan doğayla iç içe kamp alanlarında konaklayarak keyifli vakit geçiriyor.

"Avrupa'dan gelen turistler bölgeye hayran kalıyor"


Yorum Gönder

0 Yorumlar