Sidebar Ads

Selahattin Demirtaş, Adli Tıp'ta bekleyen aileleri ziyaret etti


HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve beraberindeki milletvekilleri, Adli Tıp Kurumu önünde cenazelerini almak için bekleyen aileleri ziyaret ederek, başsağlığı diledi.
AN KARA
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki HDP milletvekilleri, Adli Tıp Kurumu önünde cenazelerini almak için bekleyen aileleri ziyaret ederek, başsağlığı diledi.
Demirtaş ve beraberindeki bazı milletvekilleri, Adli Tıp Kurumu bahçesindeki aileleri ziyaret ettikten sonra kuruma girerek yetkililerden bilgi aldı.
Selahattin Demirtaş, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı cenazelerin tanınmayacak halde olduğunu belirterek, çalışmaların tamamlanmasının bir kaç gün sürebileceğini bildirdi.
Hem savcı hem de Adli Tıp Kurumu Başkanı ile yaptığı görüşmede, teşhis yoluyla tanınabilecek bütün cenazelerin ailelerini teslim edilebileceğinin söylendiğini belirten Demirtaş, 20 civarında tanınmayacak halde cenaze bulunduğunu ifade etti.
Demirtaş, ailelerin dünden beri burada beklediğini, Ankara'dan bir çok kurum, STK ve vatandaşların ailelerle dayanışma örneği gösterdiğini anlattı. Bunun önemli olduğunu ifade eden Demirtaş, olayda 2 canlı bomba olduğunu ve bunun tespitine çalışıldığını söyledi.
"Belli bilgilere ulaşılmış, kısmen bizimle de paylaştılar. Soruşturmanın biraz daha derinleştirilmesi lazım. Suruç ve Diyarbakır patlamalarının neredeyse tıpatıp aynısı. Bombalar aynı" diyen Demirtaş, araştırılırsa failler ve arkasındaki güçlerin rahatlıkla ortaya çıkarabileceğini bildirdi.
Ailelerin yalnız olmadığını, patlamanın olduğu saatten itibaren Trakya'dan Ardahan'a, Karadeniz'den Çukorova'ya, her bölgedeki, şehirdeki, insan yüreği taşıyanların burada bulunduğunu söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti:
"Bizim açımızdan en kıymetli olan dayanışma budur işte. Halkın, ezilenlerin, yoksulların, emekçilerin, bu ülkenin gerçek sahiplerinin 'o Kürt'tür, bu Türk'tür, onun cenazesidir, bunun cenazesidir' demeden hep birlikte taziyemizde, aynı cenazeye ağlayabilmemizdir önemli olan. Hükümette bunu göremiyoruz. Halen timsah gözyaşları. Halen bizi suçlayan tutumlar. Halen bizim üzerimizden hakaret söylemleri. Halen sandık hesapları. Tek bir kardeşimin tırnağına değişmeyiz. Bütün bu koltukları tek bir kardeşimizin tırnağına kurban ederiz. Biz öyle sadece seçim sandık için kurulmuş bir parti de değiliz. Dün burada bulunanlar da partimize değil, barışa destek için buradaydı."
"Sorumlu biz olduk"
Selahattin Demirtaş, dün bir partinin değil, onlarca partinin yönetici ve üyelerinin orada bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Sonra da 'sen misin bunun sorumlusu devlettir diyen' diye bize hakaret ediyorlar. Neredeyse sorumlusu biz olduk. Dünden beri ağlayan biz, bedeni parçalanan biz, kardeşleri yoldaşları parçalanan biz, dünden beri hakarete saldırıya uğrayan da biz. Utanmasalar savcının önüne sorumlu diye bizi çıkaracaklar. "
Kimlik tespiti yapılan cenazelerini almak için Adli Tıp Kurumuna gelen ailelerin bekleyişi sürüyor. İşlemleri tamamlanan cenazeler, ailelere teslim ediliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar