Sidebar Ads

Erdoğan’dan Hürriyet’e: İhanetin ilacı yoktur

recep-tayyip-erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hürriyet gazetesiyle ilgili, “Bugün bizi tehdit eden gazete, geçen yıl da Ziraat Bankası’nı itibarsızlaştırmaya çalışıyordu. Gafleti tembihle çözebilirsiniz ancak ihanetin ilacı yoktur” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Katılım Bankası’nın açılış törenine katıldı.
Erdoğan burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi.
“Bugün bizi Mursi’nin akıbetiyle tehdit eden gazete, geçen yıl da Ziraat Bankası New York Şubesi’ni itibarsız hale getirmeye çalışıyordu. Olağan, mutat bir denetimi ‘Amerika’dan Ziraat Bankası’na büyük darbe’ manşetleriyle ve adeta sevinçle verdiler. Gafleti tembihle, cehaleti talimle çözebilirsiniz ancak ihanetin ilacı yoktur” dedi.
“Eski Türkiye artıklarının saldırılarına rağmen Ziraat Bankamız millete hizmet yolunda kararlılıkla yürüyor” şeklinde konuştu.
“İstanbul’un finans merkezi olması için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Erdoğan, “Bugün Londra, faizsiz bankacılığın önemli bir merkezi konumunda. Neden Londra olsun da İstanbul olmasın?”
Ne olmuştu?
Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam kararını Hürriyet gazetesi “Dünya şokta! Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı’na idam” başlığıyla vermiş, bu başlık Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tepkisini çekmişti.
19 Mayıs’ta Hürriyet ve Posta gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini hedef gösteren konuşmasıyla ilgili “Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz” başlıklı yazı yayınladı.
Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Ne istiyorsunuz bizden? Sürgün mü edeceksiniz bizi? Zorunlu ikamete mi mecbur edeceksiniz? Ne yapacaksınız? Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi bizi ‘Öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya’ mı yapmak istiyorsunuz?” diye seslendi.
Konuya ilişkin konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise “Oturun gazeteciliğinizi yapın. Ama eğer bir şehidimizin aziz hatırasına saygısızlık yaparsanız karşısında bizi bulursunuz” demişti.
Hürriyet gazetesi 27 Mayıs’ta da “zorunlu” başlıklı bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hakkında idam kararı verilen eski Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’ye benzetilmesini ve Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın fotoğrafının yayımlanmasının altında herhangi bir artniyet aranmaması gerektiğini ifade etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar